Finlanda aproba "legea Nokia / lex Nokia" pentru monitorizarea e-mail-urilor angajatilor

0
1743

Parlamentul finlandez a aprobat o lege controversata care permite companiilor sa monitorizeze corespondenta electronica a angajatilor, scrie presa internationala. Proiectul a fost numit „legea Nokia”, deoarece grupul finlandez, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a facut lobby pentru adoptarea acestuia, invocand faptul ca un angajat ar fi trimis informatii confidentiale competitorului Huawei.

Legea, adoptata cu 96 de voturi pentru si 56 impotriva, nu va permite angajatorilor sa citeasca e-mail-urile salariatilor. Acestia vor avea insa posibilitatea de a inmagazina informatii despre destinatari, ora la care au fost transmise mesajele si daca acestea contineau sau nu atasamente.

Legea a strarnit numeroase controverse dupa ce presa locala a relatat ca Nokia a amenintat cu relocarea operatiunile in afara Finlandei daca autoritatile nu aproba legea. Oficialii Nokia au negat acuzatiile. Mai multi reprezentanti ai industriei de business din Finlanda sustin proiectul, spunand ca va combate spionajul industrial.

ZF.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.