Hotel Titanic in Finlanda

0
1956

Un om de afaceri finlandez a declarat ca vrea sa construiasca in nordul Finlandei o copie a vaporului Titanic, in marime naturala, care va fi amplasat pe pamant si va avea restaurante si un hotel, functionand ca o atractie turistica.

titanicmicExista in lume mai multe hoteluri care poarta numele Titanic, dar nici unul nu reproduce imaginea celui mai celebru vas de croaziera din toate timpurile. Ideea de a face un astfel de hotel i-a venit unui finlandez.

Toivo Sukari a spus ca „Toata lumea din Europa stie de Titanic. Nu sunt atractii turistice in regiunea Oulu si cred ca ar putea atrage turistii straini”.

Omul de afaceri, care detine un lant de magazine de mobila si care a construit Ideapark, un centru comercial gigantic in apropiere de Tampere, in sudul Finlandei, vrea sa instaleze copia Titanicului pe pamant, in apropiere de satul Kiiminki, la 630 de kilometri la nord de Helsinki, unde intentioneaza sa construiasca un mare complex comercial.

Copia Titanicului, care a naufragiat in aprilie 1912, aproape 1.500 de persoane pierzandu-si viata, va avea 269 de metri in lungime si 28 de metri in latime.

Antreprenorul, care estimeaza ca proiectul va costa intre 30 si 40 de milioane de euro, spera ca aceasta copie ca fie cat mai fidela riginalului. „Sunt sigur ca turistii japonezi care vor veni la schi in Laponia vor dori sa il vada”, a spus Sukari.

Daca totul merge conform planului, lucrarile la centrul… Agenda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.