Industria forestieră din Finlanda, la pământ

0
2055

Multe companii finlandeze pentru prelucrarea lemnului şi-au inchis fabricile. Candva un stalp al economiei finlandeze, industria forestieră se află in pragul unui colaps in condiţiile in care criza financiară a a agravat problemele sectorului.

in ultimele decenii, aportul industriei forestiere la economia Finlandei s-a injumătăţit. Exporturile din acest sector reprezintă acum doar 15% din totalul livrărilor in străinătate, in scădere de la 42%.

Industria forestieră era cindva un stalp al economiei finlandeze, iar problemele cu care se confruntă in ultimii ani au fost exacerbate de actuala criză financiară.

S-a ieftinit şi hartia de ziar

Utilizarea tot mai frecventă a Internetului a dus la o scădere a cererii pentru hartie şi celuloză, produse care aduc două treimi din veniturile industriei forestiere, după cum arată datele deţinute de Institutul Finlandez de Cercetare a Pădurilor.

Acest lucru a dus la scăderea preţului hartiei de ziar cu 19% in intreaga Europă, pană la 495 de euro pe tonă, reducandu-se astfel şi veniturile. … Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.