Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

0
1579

Din punctul de vedere al legalității interne a NATO, Suedia sau Finlanda nu au dreptul de a fi apărate mai mult decat Ucraina.


După ce luni miniștrii de externe, sub presiunea mai multor capitale, au evitat să adopte sancțiuni impotriva cercurilor puterii de la Moscova, miniștrii apărării din Uniunea Europeană s-au intalnit marți cu secretarul general NATO Anders Fogh Rasmussen.

Rasmussen, al cărui mandat in fruntea Alianței se incheie anul acesta, a propus o cooperare stransă intre NATO și Uniunea Europeană. Rasmussen a declarat explicit că face această propunere din pricina prea marii incertitudini provocată de acțiunile și atitudinea Rusiei. Rasmussen a vorbit despre presiunile și intimidările la care Rusia supune Ucraina.

Secretarul general al Alianței a mai spus că NATO este gata să-și redesfășoare forțele pentru a asigura o mai bună protecție a aliaților. El a refuzat totuși să intre in detalii concrete, de pildă dacă NATO e gata să instaleze baze militare in țările răsăritene ale Alianței, cum sint Polonia, Romania sau țările baltice.

mai mult la :

Ar putea NATO apăra Suedia și Finlanda?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.