George continua seria intimplarilor din Helsinki…

0
1982

Finland photo

autor : GE0RGE din Helsinki (.elisa-laajakaista.fi)
e-mail : grogo_boss@yahoo.com

Continu cu ce mi s-a intimplat in Finlanda dupa 1 ian 2007,cind si noi romini am primit dreptul la munca si de sedere. Am obtinut prin bunavointa asociatiei rominilor din Finlanda un nr de tel,al unei agentii de plasament de munca de aici din Helsinki.

Compania se numeste Capital Service Oy si se ocupa cu mai multe feluri de plasare de munca in functie de calificarea fiecaruia care aplica.In general se ocupa mai mult de plasarea muncitorilor in domeniul turistic hotelier,gastronomic.

Aceste feluri de agentii,de recruting personel au tot interesul sa plaseze muncitorii pe care ei ii angajeaza in diferite locuri unde patronii respectivi au nevoie de personal.Aceste agentii de plasament de munca isi procura veniturile si isi platesc angajatii prin munca pe care muncitorul angajat de ei o presteaza la companile unde este trimis.

Ca sa poti fi angajat trebuie sa ai o experienta vasta in postul pe care il soliciti,sa ai un cv si o scrisoare de intentie in limba engleza,in cel mai rau caz,daca nu sti finlandeza,care fiecaruia dintre noi ii este imposibil sa o stie daca nu a mai locuit ani de zile in Finlanda,sau suedeza,a doua limba secundara nationala in Finlanda,dar care nu iti garanteaza angajarea in zona Helsinki mai ales,pt ca doar 6 la suta din finlandezi vorbesc suedeza.

Un alt punct foarte important pt a avea sanse la interviu de a obtine un post,este tinuta si modul de exprimare,mai ales felul in care sti sa te vinzi si modul de a dovedi ca esti indispensabil locului de munca pe care il soliciti.

Ca sa pot obtine un preinterviu la compania mentionata mai sus a trebuit sa dau un test de igiena finlandez,test fara de care nu te poti angaja in Finlanda daca vrei sa lucrezi in gastronomie in Finlanda.

Mi s-a spus sa vin cu acest test daca vreau sa sustin interviul cu ei.Am cautat pe net,am gasit o gramada de locuri unde pot sustine acest test contra cost,60 euro,dar in majoritatea locurilor nu m-au primit pt ca trebuia sa-l sutin in limba finlandeza.

Timpul trecea,banii mei cu care venisem de acasa se terminau,notele de plata veneau continuu….

comentariu complet la :

http://finlanda.ro/?c=68#221

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.