Cerşetorii români au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze

0
1682


Cerşetorii romani au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze, dar nu au solicitat ajutor din partea autorităţilor, in pofida temperaturilor sub zero grade, informează MEDIAFAX, care citează postul de televiziune YLE.

Mai mulţi cerşetori romani au fost văzuţi de localnici intr-o clădire abandonată din oraşul Jarvenpaa (sud), unde trăiesc la temperaturi sub limita ingheţului, dar pană in prezent nu au cerut ajutor. Asistenţii sociali i-au căutat de două ori dar nu i-au găsit acolo.

„Am incercat să-i contactăm şi să vedem ce au nevoie”, a declarat Virva Juurikkala, un asistent social din oraşul Jarvenpaa.

Deşi cetăţenii neinregistraţi din alte state membre ale Uniunii Europene trebuie să işi poată caştiga existenţa singuri, Juurikkala a precizat că aceştia pot primi ajutor in situaţii deosebite, in special cand sunt implicaţi copii sau persoane cu dizabilităţi.

Aproximativ 100 de cerşetori sunt in prezent activi in regiunea metropolitană Helsinki, in timp ce alţii pot fi văzuţi pe străzile din Tampere. Oficialii vor să primească instrucţiuni mai clare de la Ministerul Sănătăţii şi Afacerilor Sociale despre modul in care trebuie să-i trateze pe cerşetori.

….

Cerşetorii romani au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.