Măsuri drastice împotriva cerşetorilor

1
1789

Autorităţile finlandeze ameninţă femeile de etnie romă cu expulzarea sau cu internarea copiilor in centre sociale, in cazul in care işi folosesc copiii la cerşit, informează Reuters.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au catalogat măsura drept o formă de şantaj, care mai degrabă dezbină familiile decat să le protejeze.

Ministrul finlandez pentru Migraţie şi Afaceri Europene, Astrid Thors, susţine insă că aceste acţiuni sunt necesare in cazul in care copii sunt in pericol.

in plus, Thors suliniază faptul că state precum Romania ar trebui să işi asume responsabilitatea integrării cetăţenilor romi şi să prevină astfel exodul spre alte ţări europene.

„incercăm să acţionăm in interesul copiilor. Deşi controversat, este foarte bine că oamenii care vin aici ştiu că aceasta este regula”, a mai spus ea.

Apariţia primilor cerşetori de etnie romă pe străzile din Helsinki a agitat presa finlandeză şi a evidenţiat o reticenţă faţă de străini.

Finlandezii, ostili faţă de străini

Potrivit Reuters, finlandezii şi-au manifestat vădit ostilitatea faţă de străini, nu numai faţă de romi. Asta pană cand mai multe analize economice au avertizat că, in lipsa unei atitudini mai prietenoase faţă de nou-veniţi, economia Finlandei va avea de suferit. .. EVZ

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare inculta crasa care exista in Univers este aceasta Cristina Botezatu care a scris acest articol!!!!Mai toanta decit toti tigani din Fin!….din multe motive.Gretos!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.