Mergem la Helsinki sa vedem meciul de fotbal dintre Finlanda și Romania pe 14 Octombrie

Pentru cei care nu au vazut ne-am hotarat sa mergem la Helsinki sa vedem meciul de fotbal dintre Finlanda și Romania pe 14 Octombrie! HAI ȘI TU CU NOI SA SUSTINEM ECHIPA Mai mult »

Finlanda are rezerve faţă de ideea amplasării unor baze NATO în zona baltică

Amplasarea unor baze permanente ale NATO în regiunea baltică ar fi o decizie ‘nefericită’ ce riscă să amplifice tensiunile cu Rusia, a declarat miercuri ministrul finlandez de externe, Erkki Tuomioja, după ce Mai mult »

Rusia a incalcat spatiul aerian finlandez de trei ori in sase zile

Finlanda a anuntat, joi, ca aviatia sa militara isi va spori frecventa “zborurilor de recunoastere” dupa trei incalcari a spatiului sau aerian de catre avioane ruse in mai putin de o saptamana, Mai mult »

Finlanda și Suedia își extind cooperarea cu NATO

Cooperarea militară a Finlandei și Suediei cu NATO va fi ridicată la un nivel superior, au anunțat oficiali din cele două țări scandinave cu o săptămână înaintea summitului Alianței Nord-Atlantice. Potrivit ministrului Mai mult »

SUA și Rusia, discuții secrete despre Ucraina în Finlanda

Ministerul de Externe al Finlandei dezvăluie că Rusia și SUA au purtat discuții secrete despre Ucraina în Finlanda, în luna iunie. UPDATE: Potrivt The Atlantic, un grup de experți americani și ruși Mai mult »

 

Videoclipul Zilei: Finlanda are de suferit din cauza sancţiunilor impuse Rusie

Afacerile cu Rusia provoacă mari îngrijorări. Volumul a scăzut considerabil de la începerea conflictului din Ucraina.

Ice Hockey - Day 10 - Sweden v Finland

Mergem la Helsinki sa vedem meciul de fotbal dintre Finlanda și Romania pe 14 Octombrie

Pentru cei care nu au vazut ne-am hotarat sa mergem la Helsinki sa vedem meciul de fotbal dintre Finlanda și Romania pe 14 Octombrie!
HAI ȘI TU CU NOI SA SUSTINEM ECHIPA NATIONALA A ROMANIEI!!

Finlanda și-a schimbat poziția față de sancțiunile împotriva Rusiei

Finlanda sprijină impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat, ministrul pentru Afaceri Europene și Comerțul Exterior, Lenita Toyvakka.

De asemenea, oficialul finlandez a subliniat că „spirala sancțiunilor este un fenomen periculos, deoarece nu se știe ce industrii vor fi afectate de posibilile măsuri de răspuns din partea Rusiei”.

Tukholma-talvi-istock

Finlanda, cea mai vulnerabilă în cazul sistării gazului de către Rusia

Helsinki_Winter_Fun

Din moment ce Finlanda nu are capacităţi de depozitare şi 100% din gazele sale provin din Rusia, ar fi prima ţară care ar experimenta un deficit în aprovizionare – de până la 10% în prima lună şi peste 50% în cazul în care Rusia opreşte exporturile de gaze timp de trei luni.

15suominatosininen

Finlanda are rezerve faţă de ideea amplasării unor baze NATO în zona baltică

Amplasarea unor baze permanente ale NATO în regiunea baltică ar fi o decizie ‘nefericită’ ce riscă să amplifice tensiunile cu Rusia, a declarat miercuri ministrul finlandez de externe, Erkki Tuomioja, după ce preşedintele american Barack Obama a vorbit în aceeaşi zi în capitala Estoniei, Tallin, despre sporirea prezenţei Alianţei în această regiune, relatează portalul finlandez YLE şi agenţia Xinhua.