Cat de mult se justifica infiintarea postului de atasat pe probleme de munca in Finlanda

0
2153


Ambasadorul in Finlanda, Catalin Avramescu, s-a opus trimiterii de catre Guvern, la Helsinki, a unui atasat pe probleme de munca, spunea in urma cu doua saptamani, ministrul de Externe, Titus Corlatean. Acesta afirma ca a fost nevoie de infiintarea unui astfel de post, deoarece, conform Ministerului Muncii, „avem probleme cu romanii de acolo”. Corlatean a mai declarat ca Avramescu este inca ambasador in Finlanda, „dar nu am semnale neaparat incurajatoare profesional”. HotNews.ro a incercat sa afle cat de reala este necesitatea existentei unui post de atasat oe probleme de munca intr-o tara ca Finlada. Potrivit ultimelor statistici, in Finlanda erau inregistrati 1.303 cetateni romani, iar noiembrie 2012, doar 114 cetateni romani se aflau in cautarea unui loc de munca. Acestea sunt cifre furnizate chiar de Ministerul Muncii.

  • Context. In urma cu doua saptamani, Titus Corlatean il critica aspru pe ambasadorul Catalin Avramescu din cauza ca s-a opus infiintarii unui post de atasat pe probleme de munca. Corlatean spunea ca in Finlada „avem si dificultati” din cauza unor conationali. „Ministerul Muncii a decis ca avem nevoie, avem probleme cu romanii de acolo, trebuie sa fie un om, asa cum exista si in alte capitale europene, care sa se ocupe de reinsertia sociala, de relatia cu autoritatile respective, pe problemele sociale, munca. Or, nu avea competenta sa indrazneasca sa se opuna la asa ceva”, a precizat ministrul.
  • In noiembrie 2012, Anita Cristea a fost numita atasat pe probleme de munca in Finlanda

HotNews.ro a incercat sa afle care sunt aceste probleme pe care le genereaza romanii pe piata muncii din Finlanda. Din raspunsurile primite din partea Ministerului Muncii reiese ca nu sunt probleme grave. Un motiv ar putea fi si faptul ca nu exista prea multi romani in Finlada.

… mai mult la :

Cat de mult se justifica infiintarea postului de atasat pe probleme de munca in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.