Ministrul de interne finlandez confirma opozitia Finlandei fata de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

0
1290

Ministrul finlandez de interne , Paivi Rasanen, a confirmat opozitia Finlandei fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. „Subiectul a fost dezbatut in comisii ale Parlamentului si Guvernului, iar pozitia noastra privind aderarea celor doua tari a fost negativa”, a spus ministrul finlandez, citat de postul TV YLE, in editia online.

Paivi Rasanen a explicat ca decizia Finlandei vine pe fondul evolutiilor slabe ale celor doua tari in privinta aplicarii legii, situatiei precare a minoritatilor, coruptiei guvernamentale si criminalitatii organizate.

„Cele doua state indeplinesc criteriile tehnice pentru aderare, dar nu avem incredere deplina ca aceste doua tari vor fi in masura sa asigure protectia granitelor UE, din cauza coruptiei, printre altele”, a spus ministrul.

Surse de la Bruxelles au declarat pentru HotNews.ro, in cursul zilei de miercuri, ca Finlanda va vota, alaturi de Olanda, impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Votul decisiv va avea loc la Consiliul JAI programat la 22 septembrie.

….Ministrul de interne finlandez confirma opozitia Finlandei fata de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

REFERINTE


Finlanda se alatura Olandei si se va opune in mod oficial aderarii Romaniei la Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.