Premierul finlandez: Legislaţia referitoare la arme va fi revizuită

0
1579

Politicile referitoare la arme vor fi revizuite in Finlanda, in urma celui mai violent incident armat inregistrat la o şcoală, soldat cu impuşcarea mortală a opt persoane de către un elev, a declarat duminică premierul finlandez Matti Vanhanen, citat de Reuters.

Pekka-Eric Auvinen, care şi-a ucis şase colegi şi doi membri ai personalului şcolii, apoi s-a sinucis, miercuri, la liceul Jokela, a obţinut un permis pentru o armă de mană de calibru 22 luna trecută, prin intermediul unui club de armament.

„A fost o surpriză nefericită pentru mine că o persoană poate obţine un permis de port-armă vizitand un poligon de tragere comercial o dată”, a declarat Vanhanen, la postul de radio Yle.

„Ar trebui să luăm in considerare ca armele de mană, folosite pentru tragere la ţintă, să fie stocate la poligoanele de tragere, ca in multe alte ţări”, a adăugat el.

Ministrul de Interne, Anne Holmlund, a declarat vineri că varsta pentru obţinerea permisului de armă va fi ridicată de la 15 la 18 ani, iar tinerii intre 15 şi 18 ani vor putea folosi o armă doar sub supravegherea părinţilor.

Vanhanen a mai precizat că Guvernul va ordona o investigaţie amplă referitoare la atacul armat.

sursa : mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.