Moş Crăciun are club de fotbal in Finlanda

1
1931

O grupare din Finlanda joacă in liga a treia sub numele de FC Santa Claus, de pe emblemă nelipsind celebrul personaj cu barbă albă şi lungă…
Oraşul Rovaniemi din inima Laponiei este cunoscut in toată lumea drept localitatea unde Moş Crăciun işi are locuinţa.

Această urbe din nordul Finlandei este reprezentată, in fotbal, la nivel naţional de două echipe, Rovaniemen Palloseura şi FC Santa Claus. Acestea sunt recunoscute ca fiind unele dintre cluburile cele mai nordice de pe Glob.

Dacă prima grupare joacă in eşalonul superior, FC Santa Claus, sau Fotbal Club Moş Crăciun intr-o traducere liberă, nu se poate lăuda decat cu o prezenţă in a treia ierarhie valorică finlandeză, acolo unde nu excelează.

Echipa joacă in culorile Moşului, alb şi roşu, de pe emblema clubului nelipsind chipul celui care fericeşte mintea a milioane de copii. Din 1993, de la fondarea acestui club, Moş Crăciun nu a lipsit de la nici o poză de grup alături de fotbaliştii care-l reprezintă.

Din fericire pentru acesta, jucătorii săi dispută meciurile din campionat intre primăvară şi toamnă, atunci cand Moş Crăciun se află in concediu… http://www.click.ro/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.