Achizitia Nokia de catre Microsoft a adus castiguri mai mari pentru finlandezi

0
1945


Microsoft a pierdut 18 miliarde de dolari din valoarea de piaţă după ce a anunţat preluarea
in ziua anunţurilor, acţiunile Nokia crescuseră cu 46%

Dincolo de strategia Mocrosoft, preluarea Nokia a lăsat impresia investitorilor că acordul este, momentan, in favoare producătorului de telefoane. in timp ce acţiunile companiei finlandeze au crescut după anunţul Microsoft, valoarea de piaţă a companiei americane a luat-o in jos.
Valoarea de piaţă a Microsoft a scăzut cu 18 miliarde de dolari in ultimele două zile, după ce compania a anunţat că va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 7,2 miliarde de dolari, descurajand investitorii care sperau la revigorarea afacerilor odată cu schimbarea CEO-ului.
Acţiunile Microsoft au coborat cu 6,6% după ce compania a anunţat, marţi seară, preluarea Nokia, compania incheind şedinţa bursieră de joi cu o capitalizare de piaţă de 260 miliarde de dolari.
Compania a pierdut astfel in intregime creşterea inregistrată anterior, pe 23 august, cand a anunţat retragerea directorului general Steve Ballmer in termen de 12 luni, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Acordul cu Nokia cimentează strategia lui Ballmer de extindere agresivă in zona electronicelor de consum şi nu lasă loc pentru prea multe schimbări odată ce va fi desemnat un succesor in funcţia de CEO, consideră analiştii.
Microsoft incearcă să se impună intr-o piaţă dominată de Apple şi Google, care oricum oferă o rată mai redusă de profitabilitate faţă de afacerea de bază a companiei, software-ul şi serviciile destinate companiilor.
Directorul general al Nokia, Stephen Elop, revine in cadrul Microsoft odată cu fuziunea celor două companii, şi a devenit astfel principalul candidat la funcţia lui Ballmer, cu şanse mari să continue strategia acestuia, criticată de unii investitori, potrivit analiştilor Sanford C. Bernstein. „Nu sunt prea incantat de această inţelegere. Percepţia este că va avea loc o continuitate a vechiului management şi a mentalităţii de şcoală veche de la Microsoft”, comentează pentru Bloomberg managerul unui fond care deţine acţiuni Microsoft.

Achizitia Nokia de catre Microsoft a adus castiguri mai mari pentru finlandezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.