Un dezastru numit Nokia: cum a ajuns liderul telefoanelor mobile sa se predea lui Microsoft ca sa nu se prabuseasca de tot

0
2123

Microsoft a anunţat astăzi că va cumpăra diviza de telefoane mobile a Nokia pentru 5,44 miliarde euro, compania finlandeză, care odată domina piaţa, urmand să rămană la operaţiunile de servicii şi echipamente pentru reţele mobile.

Fostul lider pe piaţa telefoanelor mobile işi va concentra de acum activitatea asupra serviciilor şi reţelelor, o decizie calificată drept „cea mai bună cale de a merge inainte, atat pentru Nokia, cat şi pentru acţionarii săi”, a declarat preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, citat intr-un comunicat preluat de AFP.

Nokia a finalizat in augut preluarea participaţiei de 50% deţinută de Siemens la producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks, pentru a dezvolta această activitate, considerată de acum drept vitală.

Declinul Nokia s-a simţit şi in Romania din 2011, cand conducerea companiei a decis să inchidă fabrica Jucu (Cluj) unde asambla telefoane mobile de 1,6 mld. euro pe an şi de a concedia circa 2.200 de salariaţi. Citiţi aici decizia companiei din 2011

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, va demisiona şi va reveni in cadrul Microsoft. Siilasmaa va prelua temporar funcţia de CEO al Nokia. Elop a preluat conducerea Nokia in 2010, după ce a lucrat ca preşedinte la divizia business a Microsoft, fiind responsabil de pachetul Office.

► Cu ce rămane Nokia după vanzarea diviziei de telefonie mobilă către Microsoft

Nokia, care a dominat piaţa telefoanelor mobile timp de 14 ani, are probleme financiare din cauza declinului abrupt al vanzărilor, după ce a intarziat mai mulţi ani să aducă pe piaţă un concurent credibil pentru iPhone şi smartphone-urile Android.

Un dezastru numit Nokia: cum a ajuns liderul telefoanelor mobile sa se predea lui Microsoft ca sa nu se prabuseasca de tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.