Arme romanesti pentru finlandezi

0
1901

ZIUA a aflat ca tevile de pusca mitraliera, descoperite la Calafat in TIR-ul bulgaresc, sunt fabricate la Cugir * Bulgaria, prin ARMAR Corp GTC, a incercat sa le exporte pe sest in Finlanda
Ministerul Afacerilor Externe, care are in subordine Agentia Nationala pentru Controlul Exporturilor (ANCEX), ne-a precizat ca cele 100 bucati tevi de pusca mitraliera PKM descoperite in vama de la Calafat erau destinate fortelor armate din Finlanda. Din primele cercetari, bulgarii nu detineau permis de tranzit international.

click pentru video :
Şofer bulgar, reţinut la Vama Calafat, arestat pentru contrabandă cu arme

Procurorii DIICOT care au preluat ancheta se lovesc, insa, de refuzul autoritatilor bulgare de a coopera in acest caz. Surse din randul anchetatorilor ne-au confirmat ca societatea care expediase coletul de contrabanda este ARMAR Corp GTC din Sofia (similara ROMARM-ului). Firma este partener al Ministerului Apararii din Bulgaria. De asemenea, destinatarul armamentului este Koupion Asevarikko, societate finlandeza care este, la randul ei, partener al ministerului finlandez al Apararii.
articol complet la Ziua.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.