AcasăFinlandaPremierul finlandez afirmă dreptul ţării sale de a decide singură aderarea la...

Premierul finlandez afirmă dreptul ţării sale de a decide singură aderarea la NATO

-

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat că ţara sa trebuie să păstreze opţiunea de a solicita aderarea la NATO acum, când cooperarea militară cu Uniunea Europeană se intensifică, a transmis radiofuziunea de stat Yle.

„Ne păstrăm oportunitatea de a solicita aderarea la NATO. Trebuie să preţuim libertatea de alegere şi să o considerăm reală, deoarece se referă la dreptul fiecărei ţări de a lua propriile decizii de securitate”, a spus ea.
Preşedintele finlandez Sauli Niinistö, ţinând un discurs de Anul Nou, a mai spus că linia Helsinki în politica externă şi de securitate rămâne consecventă. Potrivit acesteia, Finlanda, în special, „îşi păstrează posibilitatea de a solicita aderarea la NATO, dacă decide ea însăşi acest lucru”. Dintre ţările scandinave doar Norvegia şi Danemarca sunt membre NATO. Finlanda, deşi membră a UE, este neutră, nefăcând parte din niciun bloc militar.

Citeste mai mult: adev.ro/r53q2e

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura