In Finlanda, "capacitatea" nu e subiectiva!

0
1732

Dupa balbaiala de la limba romana, Ministerul Educatiei a gresit si baremul de la matematica, acesta urmand a fi revizuit. Petitia online de modificare a corectarii la romana a a juns la 30.000 de semnaturi. Premierul spune ca daca un elev are nevoie de cele sase puncte, sa i se dea!

Elevi din Turku, cu profesorul lor. Vedeti vreun chip suparat? Poate doar din cauza vantului…

Vorbim, mereu, ca tinerii capabili pleaca peste hotare. Asteapta sa implineasca 18 ani – daca nu si mai devreme – apoi isi iau zborul. Pestre trei – patru sezoane, citesti despre ei ca au rezultate incredibile la universitatile de renume din Anglia ori Statele Unite.

La noi, trebuie sa se lupte cu morile de vant. Ministerul da, la limba romana de la „capacitate”, un enunt ambiguu, ministrul spune ca baremul ramane la fel, ca in timpul meciului nu se pot schimba regulile jocului, dar premierul afirma, astazi, ca „Daca pentru cele sase puncte un elev nu intra la liceul dorit, atunci sa i se dea!”

Se semneaza petitii online, se merge in fata sediului Ministerului, unde se scandeaza PRE-DI-CA-TI-VA! Colac peste pupaza, se greseste si baremul de la proba de matematica, acesta urmand a fi revizuit.

Asta e societatea noastra. Nu mergem in Anglia ori Germania ci undeva mai aproape de Polul Nord. Vedem ce face Saili, un baiat de 15 ani. Povestea e cat se poate de reala si verificabila. Saili e un tanar care, in Romania, ar fi dat, zilele acestea, „examenul vietii”.

mai mult la :

http://www.a1.ro/news/extern/in-finlanda-capacitatea-nu-e-subiectiva-207942.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.