Finlanda: Cazuri de hărțuire sexuală în noaptea de Anul Nou, și la Helsinki

0
1719

În noaptea de Revelion, la Helsinki s-a înregistrat un număr neobișnuit de cazuri de hărțuire sexuală, a anunțat joi poliția finlandeză, care a primit atenționări care îi implică pe solicitanții de azil, relatează AFP.
Forțele de securitate care au patrulat în noaptea de 31 decembrie au constatat „numeroase fapte de hărțuire sexuală” în piața centrală din capitala Finlandei, unde se aflau 20.000 de persoane participante la petrecere, însă fără să fie depusă vreo plângere.
În schimb, au fost raportate trei cazuri de agresiuni sexuale, două dintre acestea urmate de plângeri, în cea mai mare gară din Helsinki unde erau strânși circa 1.000 de solicitanți de azil, în majoritate irakieni, potrivit unui comunicat al poliției. Suspecții, trei solicitanți de azil, un fost plasați în arest.
imageResize

„Nu au existat cazuri de hărțuire în noaptea de Revelion nici anul trecut, nici cu alte ocazii… Este un fenomen cu totul nou la Helsinki”, a declarat adjunctul șefului poliției din oraș, Ilkka Koskimaki.
Poliția a informat într-un comunicat că s-a pregătit „în mod excepțional” după ce a primit informații potrivit cărora „solicitanții de azil ar avea proiecte comparabile cu cele care s-au petrecut în gara din Koln”, în Germania.
Poliția din Koln a anunțat joi că a identificat „16 suspecți”, în mare parte „originari din Africa de Nord” și a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou și care au șocat profund Germania.
Agresiuni sexuale împotriva femeilor au fost comise și la Zurich în noaptea de Anul Nou, a anunțat joi poliția elvețiană într-un comunicat.
AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.