Nokia: Volumul pieţei telefoanelor mobile va scădea în 2009 cu circa 10%.

0
1807

Directorul general al grupului finlandez Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, consideră că este prematur de estimat dacă cererea pentru telefoane mobile a atins sau nu nivelul minim şi nici cand se va opri declinul pieţei, dar ca va scădea in 2009 cu circa 10% potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentantului Nokia, piaţa telefoanelor mobile se va confrunta in acest an cu cele mai dificile condiţii din istoria sa, intrucat recesiunea economică a afectat cererea pentru astfel de aparate. „Este prematur să estimăm dacă cererea din sector a atins nivelul minim şi nici cand se va opri acest declin”, a afirmat Kallasvuo la adunarea generală a acţionarilor companiei. Săptămana trecută, Nokia a raportat o scădere de 27% a vanzărilor, in intervalul ianuarie-martie.

Profitul operaţional al Nokia s-a prăbuşit in pimul trimestru, de la 1,5 miliarde euro in perioada similară din 2008 la 55 de milioane de euro, ca urmare a climatului economic dificil. Kallasvuo a mai arătat că Nokia intenţionează să instaleze sistemul de operare Symbian, folosit in prezent la aparatele smartphone, şi pe telefoanele mai ieftine. „Instalarea sistemului Symbian pe telefoanele cu preţuri mai mici este o măsură justă.

Este o oportunitate extraordinară de a creşte eficienţa şi a caştiga cotă de piaţă”, a explicat el. Moody’s a anunţat, joi, că a revizuit perspectiva ratingului „A1” al Nokia pentru datoriile pe termen lung, de la stabil la negativ, ca urmare a rezultatelor raportate de companie pentru primul trimestru…. Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.