Finlanda vrea garanţii dacă se implică în sprijinul Greciei

0
1458


Finlanda va solicita garanţii dacă va participa la orice nouă formă de ajutor acordată Greciei de statele din zona euro şi doreşte ca investitorii privaţi să-şi asume mai mult din povara datoriei statului elen, potrivit noului ministru finlandez al Finanţelor, Jutta Urpilainen.
„Vrem să limităm responsabilităţile Finlandei. Noul guvern are o abordare mai dură privind pachetele de asistenţă financiară, decat executivul precedent”, a afirmat Jutta Urpilainen, intr-un interviu acordat postului public de televiziune YLE.
Garanţiile ar putea fi sub forma unor acţiuni la compania care gestionează activele Greciei.
in Finlanda, spre deosebire de alte state din zona euro, Parlamentul are dreptul să aprobe finanţările pentru pachetele de asistenţă financiară pentru statele din zona euro care se confruntă cu probleme financiare.
Urpilainen a subliniat că sunt multe intrebări cu privire la cel de-al doilea pachet de sprijin destinat Greciei şi nicio decizie privind ajutorul nu va fi luată mai devreme de reuniunea de săptămana viitoare a liderilor europeni.
La data de 2 iulie, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a declarat că noul plan de ajutor pentru Grecia ar putea fi finalizat inainte de eliberarea, in toamnă, a următoarei tranşe din sprijinul obţinut in 2010 de la UE şi FMI.

Finlanda vrea garanţii dacă se implică in sprijinul Greciei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.