Finlanda pune conditii pentru implicarea in orice bailout

0
2074


FRinlanda va cere garantii pentru participarea statului la orice noua initiativa de bailout a unei tari din zona euro si, de asemenea, considera ca investitorii privati ar trebui sa suporte in mai mare masura astfel de eforturi, transmite Mediafax.
„Vrem sa limitam responsabilitatile Finlandei. Noul guvern a adoptat o pozitie mai dura decat cel anterior in privinta pachetelor de ajutor destinate tarilor aflate in criza”, a declarat marti noul ministru finlandez al Finantelor, Jutta Urpilainen, intr-un interviu acordat televiziunii publice YLE.

Ea a aratat ca garantiile s-ar putea constitui in pachete de actiuni la compania care administreaza proprietatile statului aflat in dificultate.

Oficialul admite ca solicitarile Finlandei nu se bucura de sprijin larg in zona euro.

In Finlanda, parlamentul isi rezerva dreptul de a aproba sau respinge acordarea de fonduri pentru pachetele de bailout ale tarilor din zona euro aflate in dificultate, precum Grecia, Irlanda si Portugalia.

Guvernul a promis ca va mentine Finlanda inr-un curent pro-european, insa fortele politice eurosceptice, care se opun participarii tarii la pachete de bailout, se bucura de tot mai multa popularitate.

Finlanda pune conditii pentru implicarea in orice bailout

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.