Helsinki nu acceptă criticile

0
1478

Rectorul Universităţii din Helsinki l-a concediat pe apărătorul drepturilor omului Johan Backman din postul de docent la Facultatea de Ştiinţe Juridice, fără a-i explica motivele. După cum a declarat pentru Vocea Rusiei Backman, concedierea sa are legătură cu apărarea drepturilor ruşilor, inclusiv cu faptul că a susţinut ideea creării unei comisii pentru drepturile copiilor.

in ultimul timp, apărătorul drepturilor omului s-a ocupat de cazul rusoaicei Anastasia Zavgorodnaia, căreia autorităţile finlandeze i-au luat cei patru copii.

Declaraţia privind concedierea lui Johan Backman a coincis cu darea verdictului in cazul Anastasiei Zavgorodnaia. Tribunalul a lăsat in vigoare decizia de luare a copiilor rusoaicei in grija statului din cauza presupuselor acţiuni violente din familie. De menţionat că motivul pentru această procedură a fost faptul că una dintre fiice ar fi spus că părinţii „i-ar fi dat palme la fund”. Johan Backman, care acordă ajutor juridic in acest caz, a criticat in repetate randuri acţiunile autorităţilor finlandeze. Săptămana trecută el a declarat că intenţionează să transmită cazul Anastasiei Zavgorodnaia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Potrivit lui Backman, toate aceste acţiuni au constituit cauza concedierii din postul de docent la Universitatea din Helsinki. Conducerea universităţii dă un semnal clar că este periculos pentru carieră să aperi drepturile ruşilor, a declarat in interviul pentru Vocea Rusiei Johan Backman.

mai mult la :

Helsinki nu acceptă criticile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.