Autoritățile finlandeze susțin că avioane de vânătoare rusești ar fi încălcat spațiul aerian. Rusia dezminte informațiile

0
1584

Rusia a dezmințit, vineri după-amiază, informațiile potrivit cărora mai multe avioane de vânătoare ar fi încălcat spațiul aerian al Finlandei, informează Reuters, citat de News.ro.
Vineri dimineața, autoritățile finlandeze au acuzat că cel puţin două avioane de vânătoare ruseşti au zburat, în noaptea de joi spre vineri, deasupra spaţiului aerian al ţării suverane. În acest context, Ministerul Apărării din Rusia a precizat că avioanele de vânătoare Su-27 au participat la exerciţii militare deasupra apelor internaţionale şi nu au deviat de la cursul stabilit de comandă.
Conform Ministerului finlandez, un avion rus de luptă de tip SU-27 a fost detectat în Golful Finlandei, în sudul municipiului Porvoo. Acuzații similare au fost lansate și de estoni. Ei au precizat că două avioane rusești au încărcat spațiul aerian al statului.
Finlanda nu face parte din NATO, dar cooperează îndeaproape cu cele 28 de state aliate. Porvoo este situat în estul capitalei Helsinki şi la 140 km de frontiera rusă. De la începutul conflictului din Ucraina, din anul 2014, Finlanda a acuzat în repetate rânduri Rusia de pătrunderea pe teritoriul finlandez aerian. În aprilie, două avioane de vânătoare ruse s-au apropiat în mod agresiv de distrugătorul american USS Donald Cook, în Marea Baltică.
1417008214-3893-su-27sm

mai mult la : www.romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.