Guvernul finlandez propune o lege impotriva cersetoriei agresive

0
1567

Guvernul finlandez a propus miercuri o lege impotriva cersetoriei agresive, sperand astfel sa reduca numarul romilor provenind din Romania, care cersesc pe strazile oraselor sale.

Textul acestei propuneri a fost modificat fata de prima versiune prezentata in octombrie, care prevedea interzicerea oricarei forme de cersetorie in locurile publice. „Dupa propunerea unui grup de lucru (in octombrie), au avut loc discutii cu ministrul Justitiei si cel al Afacerilor Sociale, iar decizia luata a fost sa nu interzicem orice forma de cersetorie, ci numai cersetoria agresiva”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Tiina Nuutinen.

Propunerea de lege trebuie prezentata Parlamentului vineri. Amnesty International nu a putut fi contactata imediat, dar directorul sau in Finlanda, Frank Johansson, declarase anterior ca propunerea de lege este discriminatorie fata de romii din Romania, care constituie majoritatea cersetorilor.

Potrivit acestei legi, politia va putea sa sanctioneze un cersetor care profereaza amenintari, se agata de hainele trecatorilor, impiedica circulatia pietonilor sau automobilelor, sau manifesta orice forma de agresivitate.

….Guvernul finlandez propune o lege impotriva cersetoriei agresive

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.