Infractorii străini, majoritatea din Ţările Baltice şi România, tot mai prezenţi în Finlanda

0
1539

Bandele de crimă organizată din străinătate sunt tot mai prezente in Finlanda, majoritatea infractorilor străini fiind din Ţările Baltice şi Romania, astfel că poliţia a declanşat vara aceasta o operaţiune in urma căreia a reţinut mai mulţi infractori străini, relatează YLE, in pagina electronică.

fiţerii au intampinat dificultăţi la reţinerea infractorilor, care pot da o spargere dimineaţa in capitală şi ajunge in centrul ţării pană la pranz.

Poliţia a decis să consolideze cooperarea pentru a incerca să ţină pasul cu aceştia. Autorităţile au lansat o operaţiune-pilot de trei luni, in care poliţia, poliţiştii de frontieră şi Parchetul general au cooperat strans. Oficiali din Estonia, Letonia şi Suedia şi-au adus de asemenea contribuţia.

Efortul a dat rezultate, iar 200 de infractori străini au fost prinşi pe parcursul verii, pe langă cei 3.000 reţinuţi in mod normal.

Poliţia a anunţat că vrea să transmită le infractorilor mesajul că nu merită să vină in Finlanda. De asemenea, poliţia a intocmit o listă cu 600 de potenţiali infractori care ar putea incerca să intre in ţară.

….Infractorii străini, majoritatea din Ţările Baltice şi Romania, tot mai prezenţi in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.