Nokia a inchis o fabrica din Finlanda

0
2260


Producătorul de telefoane mobile Nokia Oyj a anunţat vineri inchiderea fabricii din localitatea finlandeză Salo, după discuţii cu reprezentanţii sindicatului şi a reafirmat că va renunţa pe plan intern la 3.700 de angajaţi, transmite Reuters.

Producţia a fost oprită deja la Salo, ultima fabrică importantă a Nokia din Europa Occidentală, iar cei 780 de angajaţi işi vor pierde locurile de muncă in acest an.

Nokia a anunţat in 14 iunie că are de gand să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global pană la finele lui 2013 iar in urma renunţării la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va inchide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda).

De asemenea, Nokia a confirmat că a convenit vanzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI, fără a preciza valoarea tranzacţiei.

Nokia va păstra o participaţie de 10% la Vertu, companie infiinţată in 1998 pentru a produce telefoane mobile şi accesorii de lux.

Nokia a disponibilizat 40.000 de angajaţi

Noile restructurări cresc la 40.000 numărul locurilor de muncă eliminate de fostul lider mondial al telefoniei mobile, după ce Stephen Elop a preluat funcţia de director general in luna septembrie 2010.

La finele lunii martie Nokia avea aproximativ 53.000 de angajaţi la nivel mondial.

Prin includerea angajaţilor producătorului de echipamente de reţea Nokia Siemens Networks, un joint venture dintre Nokia şi Siemens, compania finlandeză avea aproximativ 122.000 de angajaţi in intreaga lume.

Anul trecut Nokia a decis să inchidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro in această intreprindere inaugurată in 2008.

….Nokia a inchis o fabrica din Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.