Dupa o intrevede cu Vladimir Putin, premierul finlandez anunta ca tara sa ar putea aproba trecerea Nord Stream prin apele sale teritoriale

0
1516

Finlanda ar putea sa autorizeze trecerea gazoductului rusesc Nord Stream prin apele sale teritoriale, pana la finele anului. Premierul finlandez Matti Vanhanen a declarat, dupa o intalnire la Sankt Petersburg cu omologul sau rus Vladimir Putin, ca „guvernul va lua o decizie la inceputul lunii noiembrie cu privire la trecerea Nord Stream in zona sa economica”, transmite AFP.

„Dupa aceea, departamentele responsabile pentru ecologie vor acorda autorizatia pentru construirea gazoductului. Ne asteptam ca acest lucru sa fie realizat la sfarsitul anului”, a precizat Matti Vanhanen.

Tot la Sankt Petersburg, in urma cu trei zile, Vladimir Putin a discutat cu premierul italian Silvio Berlusconi. Negocierile de atunci s-au axat pe un alt proiect: gazoductul South Stream si „dinamica pozitiva” a acestuia.

Nord Stream este un proiect condus de gigantul rus Gazprom si va lega direct Rusia si Germania, pe sub Marea Baltica. Gazoductul va traversa teritoriile maritime ruse, finlandeze, suedeze, daneze si germane. Potrivit calendarului, el ar trebui sa fie gata in 2012.

Dupa o intrevede cu Vladimir Putin, premierul finlandez anunta ca tara sa ar putea aproba trecerea Nord Stream prin apele sale teritoriale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.