Nokia planuieste sa vanda sediul din Espoo, Finlanda: Cladirea este evaluata la 300 milioane euro

0
2046


Grupul finlandez Nokia, care a pierdut poziţia de cel mai mare producător de telefoane din lume in acest an in faţa companiei Samsung, vrea să-şi vandă sediul din Espoo, Finlanda, evaluat la 200-300 milioane de euro, măsura făcand parte dintr-un program de renunţare la active neesenţiale, scrie New York Times.

„Reevaluăm diverse variante pentru active non-core, precum cele imobiliare, iar acestea includ şi sediul”, a spus un reprezentant al grupului.

Clădirea din oţel şi sticlă, pe coasta Mării Baltice, este evaluată la 200-300 de milioane de euro, potrivit cotidianului finlandez Iltasanomat.

Grupul Nokia a recurs, pentru ca să-şi imbunătăţească situaţia financiară, la programe masive de reducere a numărului de locuri de muncă şi alte măsuri,și a informat investitorii, in luna iulie, că analizează şi vanzarea unor proprietăţi imobiliare.

Vanzarea sediului nu inseamnă neapărat că Nokia se va muta in altă clădire. Potrivit unui oficial Nokia, citat de portalul finlandez Helsingin Sanomat, grupul „nu are planuri de a-şi muta sediul”.

Nokia planuieste sa vanda sediul din Espoo, Finlanda: Cladirea este evaluata la 300 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.