Un profesor finlandez a încercat să repete gestul grupului Pussy Riot

0
1356


Teivo Teivainen, profesor de politici internaţionale la Universitatea Helsinki, a incercat să repete episodul Pussy Riot din Rusia in Catedrala Ortodoxă din Helsinki, in semn de protest pentru arestarea celor trei fete din Rusia.Din păcate pentru profesor, demersul său a fost impiedicat, ca urmare a faptului că preoţii au fost avertizaţi. Nici Teivo, nici cele două femei cu măşti, nu au reuşit să intre in catedrală. Se pare că preoţii au fost anunţaţi de credincioşii care au citit pe pagina de Facebook a lui Teivo ce intenţiona acesta să facă.

in prezent, impotriva profesorului a fost deschis un proces penal cu două capete de acuzare: incălcarea libertăţii religioase şi obstrucţionarea unui serviciu religios, adică articolul 17, aliniatele 10 şi 11 din Codul Penal finlandez. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă 2 ani de inchisoare.

in Rusia, cele trei fete ce alcătuiesc grupul punk Pussy Riot sunt acuzate de huliganism, instigare la ură impotriva creştinilor şi tulburarea liniştii publice, acuzaţii pentru care riscă şapte ani de inchisoare.

sursa :

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Un-profesor-finlandez-a-incercat-sa-repete-gestul-grupului-Pussy-Riot-7192.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.