Consiliul Europei acuză Finlanda de discriminare

0
1720


Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, a cerut Finlandei să-şi consolideze legislaţia impotriva discriminării. Potrivit unui raport publicat pe de Consiliul Europei, oficialul s-a arătat ingrijorat de „marginalizarea extremă” a unor intregi colectivităţi, cum ar fi femeile, imigranţii şi minorităţile etnice

Comisarul a constatat că romii, rusofonii şi imigranţii din Finlanda sunt afectați de discriminare la angajare. Totodată, reprezentantul Consiliului Europei a criticat declaraţiile rasiste lansate de politicieni şi a reamintit că Finlanda are o „problemă gravă” cu violenţa asupra femeilor, care caştigă in această ţară cu 17,9% mai puţin decat bărbaţii.
„Autoritățile ar trebui să imbunătățească modul in care plangerile femeilor agresate sau supuse violenței și să asigure protecția lor in aziluri”, a mai adugat Nils Muiznieks.

O altă ingrijorare se referă la declarațiile rasiste și de ură ale politicienilor impotriva tinerilor somalezi, care sunt marginaizați in Finlanda. Oficialul a declarat că Guvernul finlandez ar trebui să acorde o atenție mai sporită romilor, nativilor ruși, astfel incat să-și exercite pe deplin dreptul la muncă.

Consiliul Europei acuză Finlanda de discriminare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.