Primirea Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, Doamna Ulla Vaisto la Palatul Camerei Naţionale

0
1537

Bucureşti, 25 septembrie 2012: Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, Doamna Ulla Vaisto.

ES Preşedintele Camerei Naţionale a prezentat istoricul Sistemului Cameral din Romania, menţionand infiinţarea primei Camere de Comerţ din Principatele Romane de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, in anul 1864. in acest context, Excelenţa Sa a precizat aportul deosebit al Ambasadelor străine din acea perioadă in vederea creării primei Camere de Comerţ, motiv pentru care Camera Naţională organizează in fiecare an, la sfarşitul lunii ianuarie, Gala in onoarea Ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti, ce va ajunge la cea de-a cincea ediţie in 2013.

Subliniind nivelul de cooperare atins de Camera Naţională in relaţia cu Camere de Comerţ din Europa şi din toată lumea, ES Preşedintele Camerei Naţionale i-a prezentat Excelenţei Sale Doamna Ambasador importanţa acordurilor bilaterale pe linie camerală, sugerand posibilitatea semnării unui acord de colaborare intre Camera de Comerţ Naţională a Romaniei şi Camera Centrală de Comerţ a Finlandei, neexistand un astfel de acord in momentul de faţă.

ES Ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, Doamna Ulla Vaisto a mulţumit ES Preşedintele Camerei Naţionale pentru primirea călduroasă la Palatul Camerei Naţionale şi a salutat evenimentul de Gală, in onoarea Ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti, in speranţa că va putea participa la recepţia din ianuarie 2013.

ES Preşedintele Camerei Naţionale a prezentat relaţiile foarte bune pe care Camera de Comerţ Naţională le are cu Ambasadele străine din Bucureşti, prin legăturile stabilite intre reprezentanţii Biroului Relaţii Externe din cadrul Camerei Naţionale şi Consilierii Economici sau Comerciali din cadrul Ambasadelor străine din Bucureşti, punctand necesitatea acestor relaţii şi beneficiile aduse de acestea in sprijinul oamenilor de afaceri romani şi a oamenilor de afaceri străini, care desfăşoară afaceri in Romania.

La cererea ES Doamna Ambasador, ES Preşedintele Camerei Naţionale a prezentat reglementările privind membrii din cadrul Sistemului Cameral din Romania, oferind o perspectivă aprofundată asupra principiilor in care funcţionează Camerele de Comerţ Bilaterale, menite să vină in sprijinul oamenilor de afaceri străini care işi desfăşoară activitatea in Romania.

in incheiere, ES Doamna Ambasador a notat disponibilitatea Ambasadei finlandeze din Bucureşti in participarea la evenimentele intreprinse de Camera Naţională, indeosebi la cele in sprijinul oamenilor de afaceri finlandezi.

Direcţia Reprezentare Camerală
Biroul Relaţii Externe
Tel: 021 319 18 85
E-mail: drc@ccir.ro

sursa : Ccir.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.