Ioan Rus s-a intalnit cu o delegatie a Subcomitetului pentru Administratie si Securitate finlandez

0
1654

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan RUS, a avut astăzi, 10 mai a.c., la sediul M.A.I., o intalnire oficială cu delegaţia Subcomitetului pentru Administraţie şi Securitate din cadrul Comitetului de Finanţe al Parlamentului finlandez.

Unul dintre principalele subiecte abordate in cadrul intalnirii a fost cel legat de aderarea Romaniei la spaţiul Schengen, context in care partea finlandeză şi-a exprimat aprecierea faţă de progresele inregistrate de Romania in ceea ce priveşte securizarea frontierelor. A reiterat, de asemenea, că Finlanda va sprijini aderarea Romaniei precizand, totodată, şi faptul că sunt aşteptate ultimele rapoarte privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Referitor la cooperarea poliţienească, ministrul Administraţiei şi Internelor a anunţat trimiterea la Helsinki, incepand cu 1 iunie a.c., pentru o perioadă de trei luni, a unui ofiţer roman in misiune de asistenţă şi sprijin operativ in desfăşurarea in comun cu autorităţile finlandeze a unor activităţi specifice poliţieneşti.

De asemenea, a fost remarcat rolul activ al Poliţiei Romane in ceea ce priveşte combaterea fenomenului infracţional, atat la nivel intern, cat şi in cadru transfrontalier, in combaterea traficului de stupefiante, a traficului de persoane, dar şi a criminalităţii cibernetice.

Referitor la problematica cetăţenilor de etnie roma, subiect care preocupă in mod deosebit partea finlandeză, ministrul Administraţiei şi Internelor a subliniat importanţa conlucrării atat la nivel interinstituţional dar şi al cooperării intre statele care se confruntă cu această problemă.

Ministrul Ioan Rus a oferit asigurări că toate progresele inregistrate pană in prezent pe subiectele abordate in cadrul dialogului romano-finlandez sunt ireversibile, iar cooperarea stabilită atat la nivelul celor două ministere dar şi cu misiunea diplomatică finlandeză la Bucureşti va continua cu aceleaşi foarte bune rezultate.

Ioan Rus s-a intalnit cu o delegatie a Subcomitetului pentru Administratie si Securitate finlandez

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.