Finlanda sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen

0
1549


Finlanda sustine aderarea Romaniei si a Bulgariei la Spatiul Schengen, dar modul in care acest subiect este tratat in continuare se afla in mainile presedintiei ungare a UE. Iata ce a declarat la Bucuresti, ministrul Afacerilor Europene si al Imigratiei din Finlanda. Astrid Thors se afla intr-o vizita de doua zile la invitatia ministrului de externe, Teodor Baconschi.

Intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen depine de modul in care Ungaria va decide sa rezolve aceasta prblema. Astrid Thors a oferit ca exemplu modul in care va decurge reevaluarea in cazul Bulgariei.

Intrebata cum explica aceasta pozitie in conditiile in care Finlanda a anuntat, in ianuarie, ca alaturi de Franta si Germania se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen si cum explica legatura intre MCV si aderare, Astrid Thors a spus ca de fapt pozitia Guvernului finlandez a fost aceea ca decizia privind aderarea la Schengen trebuie luata in functie de mai multi factori.

In ceea ce priveste MCV, este o chestiune separata si speram sa fie dusa la bun sfarsit prin cooperare cu celelalte state„, a spus ea. Totdata Thors a mai declarat ca Romania are resorturile necesare luptei impotriva coruptiei.

Un exemplu fiind cazul vamesilor de la Siret. Ministrul Afacerilor Europene si al Imigratiei din Finlanda s-a declarat interesat de problematica roma, explicand ca Helsinki si Bucurestiul se aseamana deoarece sustin nevoia unei strategii la nivel european privind romii.

Finlanda sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.