Finlanda, somată de către Parlament să negocieze un Grexit la Bruxelles

0
1961

Ministrul finlandez al Finanţelor Alexander Stubb a fost somat sâmbătă de către Parlamentul ţării sale să negocieze o ieşire a Greciei din zona euro (Grexit), a anunţat sâmbătă seara televiziunea publică Yle.
Deputaţi şi reprezentanţi ai Ministerului finlandez de Finanţe s-au reunit sâmbătă după-amiaza la Helsinki pentru a defini mandatul Guvernului în cadrul negocierilor în curs la Bruxelles.
2606397
Potrivit unor surse apropiate acestor negocieri, citate de Yle, partidul eurosceptic Adevăraţii Finlandezi a cerut ca Finlanda să se opună unui nou plan de ajutorare din partea zonei euro pentru Grecia şi ca Helsinki să susţină ideea unui Grexit, relatează AFP în pagina electronică.Acest partid, care a devenit a doua forţă politică din ţară în urma alegerilor din aprilie, ar fi ameninţat că va ieşi din coaliţia guvernamentală finlandeză, potrivit Yle.
Preşedintele formaţiunii, Timo Soini, ministru de Externe, repetă de mai multe luni că Grecia îşi va rezolva problemele economice abandonând zona euro şi devalorizându-şi moneda.
http://www.mediafax.ro/economic/finlanda-somata-de-catre-parlament-sa-negocieze-un-grexit-la-bruxelles-14579332

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.