AcasăFinlandaAmbasadoarea Finlandei în Romania si Moldova, Marjut Akola: „Noi, în Finlanda, avem...

Ambasadoarea Finlandei în Romania si Moldova, Marjut Akola: „Noi, în Finlanda, avem încredere unii în ceilalți, în vecini, în politicieni, în mass-media”

-

În cei 26 de ani de când face parte din familia Uniunii Europene, Finlanda, o țară mică și orientată spre export, și-a crescut reziliența și are o influență mult mai mare decât altădată. Finlandezii pot călători, studia și munci fără impedimente în UE, având acces piețe mari de desfacere și de investiții, spune ambasadoarea Finlandei pentru Republica Moldova, Marjut Akola. Țara, care are cea mai tânără femeie prim-ministru din lume, este cunoscută și pentru sistemele sale de sănătate și educație, care au constituit pilonii reconstrucției Finlandei după al Doilea Război Mondial.

Finlandezii investesc 11 la sută din PIB în educație. Țara a cunoscut o evoluție fulminantă din anii 1920 când era un stat agrar și sărac, acum devenind una dintre cele mai dezvoltate, grație consensului și viziunii comune. Finlandezii sunt considerați cei mai fericiți din lume. Motivele: buna guvernare, transparența societății și încrederea unii în ceilalți. Ascultați un interviu realizat de Cristina Popușoi cu ambasadoarea Finlandei pentru Republica Moldova, Marjut Akola pentru emisiunea „Alternativa Europeană”.

mai mult la    /radiochisinau.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura