🇫🇮 Finlanda susține în totalitate declarația emisă de reprezentanta Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, prin care a fost recunoscută legitimitatea noului Guvern de la Chișinău condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de facbook a Ambasadei Finlandei cu sediul la București.

Instituția diplomatică a plasat întreg comunicatul emis anterior de Mogherini și a precizat că este de acord în totalitate cu opinia oficialei UE privind situația politică din R. Moldova.

În adresare se spune că: „Uniunea Europeană solicită calm și constrângere. Reprezentanții Parlamentului, aleși în mod democratic, trebuie să găsească calea de urmat pentru Republica Moldova prin dialog. Uniunea Europeană așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată cu UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului ambițios de Asociere”.

Anterior alte state europene au emis declarații cu privire la recunoașterea și sprijinul noului Parlament și Guvern al Republicii Moldova. Este vorba despre Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia, Suedia și Elveția.

mai mult la  tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.