Finlanda își va moderniza elicopterele în România

0
2095
Garda de frontieră din Finlanda îşi modernizează elicopterele la fabrica de la Ghimbav, judeţul Braşov. Două aparate de zbor Super Puma ale detaşamentului de aviaţie vor ajunge la sfârşitul acestui an în România. Digi24 a fost în Finlanda şi a filmat locul de unde este monitorizată cea mai lungă frontieră a Uniunii Europene. Fără elicoptere, misiunea ar fi imposibilă. Numai graniţa cu Rusia se întinde pe 1.300 de kilometri. În afara misiunilor de supraveghere, piloţii finlandezi duc la îndeplinire şi misiuni de căutare şi salvare de pe mare.
În Finlanda, elicopterele Gărzii de Frontieră intervin în toate situaţiile de urgenţă. În fiecare an, piloţii au peste 600 de misiuni şi zboară în jur de 4.000 de ore. Folosesc și elicoptere de ultimă generaţie, de tip H215, exact modelul care urmează să fie fabricat în România, la Ghimbav. Uriaşele aparate pot să ridice de la sol o greutate de până la 8.500 de kilograme şi pot transporta, pe lângă cei 5 membri ai echipajului, între 11 şi 15 de pasageri.


Lauri Holopainen, pilot: Sunt unul dintre piloţii aflaţi la comandă în baza noastră. Misiunea mea este să fim mereu gata de intervenţie. De fiecare dată când mergem pe mare pe timp de noapte este o provocare.
Jan Mamgren, copilot: Avem multe sisteme diferite pe care trebuie să le controlăm. Vin informaţii din surse diferite, multe staţii. Misiunea este mai complicată. Cea mai mare dificultate este să gestionezi situaţia şi să iei mereu cele mai bune decizii.
http://www.digi24.ro/stiri/economie/companii/finlanda-isi-va-moderniza-elicopterele-in-romania-724723

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.