Preliminariile Euro 2008: Meciul Finlanda-Belgia, întrerupt de o bufniţă

0
1663
Preliminariile Euro 2008: Meciul Finlanda-Belgia, întrerupt de o bufniţăPartida de ieri seară dintre Finlanda şi Belgia, din prima grupă a preliminariilor Euro 2008, a avut parte de momente inedite. Finlandezii aveau nevoie disperată de victorie pentru a rămane in cursa pentru Europenele de anul viitor, in faţa unui adversar ieşit complet din cărţile calificării. După 20 de minute de joc scorul era 0-0 şi nordicii nu dădeau semne că ar reuşi ceva. in acea clipă pe stadionul „Olimpic” din Helsinki s-a petrecut cel mai bizar moment al serii.

O bufniţă a survolat terenul de joc şi, după ce a dat cateva ture, s-a aşezat tacticoasă pe bara transversală a porţii finlandezilor (VEZI VIDEO). Spre amuzamentul spectatorilor, dar şi al jucătorilor din cele două echipe, arbitrul englez Mike Riley a fost obligat să oprească meciul. După aproape 7 minute, timp in care meciul a fost intrerupt, bufniţa şi-a luat zborul de pe bară şi a căutat un loc mai bun de vizionare. A ales un panou publicitar din apropierea porţii nordicilor, spre fericirea englezului Riley care a putut relua.

Zburătoarea a adus noroc finlandezilor, care au inscris la căteva minute după ce bufniţa a fost evacuată. in repriza a doua, nordicii au mai marcat o dată şi au stabilit scorul final, 2-0 cu Belgia.

Cu victoria de ieri, Finlanda a reintrat in cărţile calificării in grupa A, ocupand locul 2, cu 14 puncte, la egalitate cu Serbia şi Portugalia, care au cate un meci mai puţin. Lidera grupei este Polonia, cu 19 puncte, dar cu 9 meciuri jucate, unul mai mult decat Finlanda.

Un alt moment bizar in preliminariile EURO 2008 a fost cel de-al doilea gol al suedezului Allback, in partida Suedia-Islanda, incheiată cu un scor fluviu, 5-0 (VEZI VIDEO). La o dispută in interiorul careului islandez, suedezii au solicitat henţ, dar arbitrul nu a fluierat nimic. Albanezul suspectat de către suedezi că ar fi atins mingea cu mana a continuat puţin faza, dar apoi s-a oprit si a trimis mingea unui suedez, fiind sigur că arbitrul a dictat penalty. Balonul a ajuns la suedezul Rosenberg, care i-a trimis uşor lui Allback, iar virful de 34 de ani a stabilit scorul final, spre stupefacţia jucătorilor islandezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.