Finlanda "aderă" la Internaţionala radicalilor populişti

0
1981

„Adevăraţii Finlandezi” pot fi adăugaţi şirului de partide populiste (anti-imigraţioniste, anti-establishment, anti-taxe şamd), noi sau vechi, care cuceresc electorat unde nu te-ai aştepta: Norvegia, Japonia şamd. Foreign Policy ţine lista deschisă.

Partidul Adevăraţii finlandezi a obţinut un scor record de 19% din voturi la alegerile parlamentare din 17 aprilie, devenind astfel cel de-al treilea partid al ţării. Retorica sa de succes s-a concentrat pe respingerea oricăror ajutoare financiare pentru ţările puternic afectate de criză precum Spania şi Portugalia. Bruxelles-ul se teme deja că formaţiunea va bloca pachetul financiar de salvare a Portugaliei dacă va intra in viitorul guvern de coaliţie de la Helsinki. Succesul formaţiunii conduse de Timo Soini a fost comparat de presă cu victoriile Tea Party in alegerile interimare americane asupra democraţilor lui Obama, semnalează Foreign Policy.

Adevăraţii Finlandezi se incadrează intr-o tradiţie de partide nordice de dreapta precum democraţii suedezi sau Partidul Progresist din Norvegia, puternic anti-imigraţioniste, islamofobe şi eurofobe. Marea diferenţă este că ei susţin creşterea taxelor pentru corporaţii şi cred intr-un stat generos al bunăstării. in probleme sociale, formaţiunea este insă foarte conservatoare, poziţionandu-se ferm impotriva avortului şi a homosexualităţii.
….Finlanda „aderă” la Internaţionala radicalilor populişti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.