Finlandezii de la Angry Birds vor să se listeze

1
1911

Rovio, producătorul finlandez al jocului Angry Birds, se pregăteşte pentru o ofertă publică iniţială pe bursa americană, a declarat Mikael Hed, directorul executiv al companiei pentru The Wall Street Journal. Jocul Angry Birds a devenit anul trecut cel mai vandut soft pentru platforma Apple, iOS, inregistrand acum aproape 40 de milioane de utilizatori activi.
Compania Rovio a anunţat săptămana trecută că a obţinut finanţări de 42 de milioane de dolari, care evaluează compania la 284 de milioane de dolari, conform site-ului finlandez Talouselaemae. Rovio a avut anul trecut vanzări de 5 milioane de euro şi un profit de 3 milioane de euro, a declarat Hed. Firma se va folosi de aceste finanţări pentru a se extinde pe noi pieţe, cum ar fi jocurile online şi consolele Xbox, PlayStation sau Nintendo.

Compania, care are 50 de angajaţi, a introdus jocul Angry Birds şi pe computerele desktop şi a vandut peste două milioane de jucării din pluş in forma personajelor din joc, acestea fiind vandute pe site-ul oficial al firmei cu preţuri intre 12 şi 60 de dolari.

sursa : http://www.zf.ro/business-hi-tech/

1 COMENTARIU

  1. Stau si ma gandesc de la un joc relativ simplu, unde poti sa ajungi. Trebuie sa ai doar o idee care sa prinda la public.
    Jocul il am si eu, nu pot sa zic ca este exceptional, dar placut este.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.