Efectul manevrelor agresive ale Rusiei în Marea Baltică: Suedia și Finlanda vor o forță navală comună

0
1862

Suedia şi Finlanda intenţionează să-şi extindă cooperarea în domeniul apărării şi să înfiinţeze o forţă navală comună în condiţiile în care cele două state vecine se confruntă cu acutizarea tensiunilor în regiunea baltică, relatează Reuters.uedia şi Finlanda au fost alarmate de creşterea activităţii militare a Rusiei în Marea Baltică şi de acţiunile Moscovei în Ucraina, în condiţiile în care niciuna nu este membră NATO.
k32-hms-helsingborg-anchored-of-gotska-sandoen-cropped-465x390
Ministrul suedez al apărării, Peter Hultqvist, a declarat că o viitoare cooperare mai strânsă îl va face pe un posibil agresor să se gândească de două ori.
“Dacă ne folosim resursele comune şi lucrăm într-un mod coordonat, acest lucru va reprezenta un semnal pentru cei care ridică ştafeta”, a spus Hultqvist, potrivit ziarului Dagens Nyheter.
El a infirmat sugestia că decizia ar putea provoca mânia Rusiei. “Dacă asta se întâmplă, este problema lor. Avem o agendă cu totul defensivă. Nu putem acţiona în baza a ceea ce simt sau gândesc alte ţări”, a spus el.
Cele două ţări nu se vor angaja în mod oficial să-şi vină în ajutor una alteia în cazul unui război, dar Peter Hultqvist a declarat că apărarea comună ar fi o opţiune pentru un astfel de scenariu, mai scrie Reuters, preluată de Agerpres.

http://www.evz.ro/efectul-rusia.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.