FINLANDA. DOUĂ ŞCOLI EVACUATE DUPĂ O SERIE DE AMENINŢĂRI

0
1684

Poliţia din Finlanda este in stare de alertă. Două instituţii de invăţămant au fost evacuate după o serie de ameninţări. Alerta survine la două săptămani de la sangerosul atac de la un liceu din oraşul Tuusula. intr-un oraş situat la nord de capitala Helsinki, un liceu a fost evacuat in urma unei ameninţări cu bombă descoperită intr-un mesaj postat pe Internet. Autorităţile locale au decis evacuarea clădirii şi inchiderea ei pană la inceputul săptămanii viitoare.

Potrivit poliţiei, autorul ameninţării a fost localizat intr-o altă ţară europeană, iar autorităţile de acolo au fost deja contactate. Şi un colegiu din sud-vestul ţării a fost, de asemenea, evacuat, după ce un elev a descoperit o scrisoare de ameninţare vizand elevii şi profesorii, intr-o sală de curs. Autorităţile finlandeze au precizat că alertele de acest fel sunt tot mai frecvente, după incidentul din 7 noiembrie.

8 persoane au fost ucise atunci de un elev de 18 ani, care a deschis focul intr-un liceu. A tras la intamplare şi apoi s-a impuşcat in cap. A murit cateva ore mai tarziu, la spital. Poliţia a descoperit că postase pe Internet, cu o zi inaintea tragediei, un material video intitulat Masacrul de la Liceul Jokela.

Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.