Masacrul din Tuusula, favorizat de legislaţia finlandeză

0
1641

Şapte adolescenţi au fost ucişi, miercuri, de către un tanăr de 18 ani, care a deschis focul intr-o şcoală din sudul Finlandei. După comiterea faptei, ucigaşul Pekka-Eric Auvinen s-a impuşcat in cap şi a murit in cursul nopţii, la spital. El a ucis opt oameni, printre care se află şi dirigintele său, trecand din clasă in clasă şi trăgand focuri de armă la nimereală. Unul dintre profesorii de la acea şcoală, Kim Kiuru, a declarat pentru un post de radio local: „Ucigaşul se plimba pe holurile clădirii, intrand la nimereală in sălile de clasă şi trăgand in toate direcţiile. Cinci băieţi, două fete şi dirigintele atacatorului au fost ucişi in acest masacru. insă numărul victimelor este de aşteptat să crească, de vreme ce mulţi copii au fost duşi la spital in stare foarte gravă. Ofiţerii de poliţie au declarat că sunt cel puţin 12 răniţi. Elevii şi profesorii de la liceul din Tuusula povestesc cum au inceput să spargă geamurile pentru a putea fugi, in momentul in care au auzit impuşcăturile şi cat de şocaţi au fost să afle cine este atacatorul. „Cand am auzit focurile de armă, am inceput să spargem geamurile şi să sărim afară, nu ne mai păsa dacă muream căzand in gol, eram foarte şocaţi”, povesteşte Franz Andersin, in varstă de 14 ani. „il cunoşteam. Era intodeauna foarte zambitor. Nu inţeleg de ce a făcut aşa ceva”, mărturiseşte unul dintre colegii agresorului.

Pekka-Eric Auvinen, elevul autor al acestui masacru, işi anunţase intenţia printr-o inregistrare video difuzată pe site-ul „YouTube”.

O degradare psihică progresivă

Unul dintre colegii săi de clasă a declarat, pentru un cotidian finlandez, că acesta se comporta ciudat in ultimul timp şi că incepuse să deseneze scene infiorătoare. Potrivit poliţiei, atacatorul a tras cu o armă de calibru 22. Aflaţi in stare de şoc, elevii de la liceul „Jokela” au povestit infernul prin care au trecut, in jurul amiezei de miercuri, 7 noiembrie. „Deodată am auzit focuri de armă, iar oamenii din jurul meu au inceput să fugă”, povesteşte Miro Lukinmaa, o elevă de 14 ani. „Am văzut răniţi intinşi pe culoare. M-am speriat şi am inceput să fug. Toată lumea incerca să scape pe o uşă din apropiere”, adaugă eleva…..

articol complet la Interesul Public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.