De ce NU se inchid scolile iarna la Cercul Polar (FOTO)

0
2024

Ţara din nordul Europei a construit unităţi de invăţămant in fiecare localitate, oricat de mică, iar deszăpezirea oraşelor este impecabilă

Scoala de pe insula Suomenlinna, de la langa Helsinki, nu s-a inchis niciodata, in ciuda frigului si zapezilor polare. …

Şcoala să fie cat mai aproape de copil, iar deszăpezirea tuturor localităţilor, mici sau mari, trebuie să asigure in primul rand funcţionarea ireproşabilă a instituţiilor publice. Aşa se explică de ce in Finlanda, o ţară cu o bună bucată din teritoriul dincolo de Cercul Polar, şcolile nu se inchid niciodată, indiferent cat de mult ar ninge sau ar viscoli. Am ales comparaţia cu una dintre ţările nordice ale Europei pentru a ilustra mai bine situaţia aberantă din Romania, de fiecare dată cand ninge.

Drumurile rămane blocate mult timp, circulaţia locală este mult ingreunată chiar şi in marile oraşe şi autorităţile preferă să inchidă şcolile pentru a nu-şi asuma nici un risc in ceea ce priveşte siguranţa elevilor. Finlandezii rezolvă rapid astfel de probleme şi o fac mult mai ieftin.

Şcoala să fie cat mai aproape de copil, iar deszăpezirea tuturor localităţilor, mici sau mari, trebuie să asigure funcţionearea ireproşabilă a tuturor instituţiilor publice. Aşa se explică de ce in Finlanda şcolile nu se inchid niciodată, indiferent cat ninge. Situaţia contrastează flagrant cu ceea ce se intamplă in Romania, unde un viscol de numai două zile a inchis şcolile din jumătate din ţară.

De ce NU se inchid scolile iarna la Cercul Polar (FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.