Cele mai mari 4 banci elene ofera garantii Finlandei pentru contributia la programul de imprumuturi

0
1604

Cele mai mari patru banci din Grecia, National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank, toate prezente si in Romania, vor oferi Finlandei garantii de 880 de milioane de euro pentru contributia in programul de imprumuturi pentru statul elen, de 130 miliarde de euro.

Bancile vor satisface cererea Finlandei pentru garantii, aceasta fiind o conditie pentru participarea statului nordic la pachetul de ajutor extern pentru Grecia, au declarat doua surse din sectorul bancar, pentru Reuters, citat de Mediafax.

„National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank vor oferi garantii de 880 milioane de euro, constand din bani si active foarte sigure, Finlandei, pentru a satisface conditia acesteia pentru a participa la pachetul de ajutor extern”, a declarat o sursa de la una din bancile implicate.

Un bancher de la o alta banca implicata a confirmat ca cele patru institutii de credit vor acorda garantii.

Toate cele patru banci au refuzat sa comenteze.

Potrivit surselor, bancile vor furniza garantiile pentru a evita situatia in care statul elen ar fi fost obligat sa faca acest lucru, intrucat acordarea de garantii de catre guvernul elen ar fi ridicat problema tratamentului preferential in randul tarilor din zona euro care participa la finantarea pachetului de imprumuturi.

EFG Eurobank controleaza in Romania Bancpost, iar National Bank of Greece Banca Romaneasca, in timp ce Alpha Bank si Piraeus Bank sunt prezente pe piata romaneasca sub brand propriu.

Cele mai mari 4 banci elene ofera garantii Finlandei pentru contributia la programul de imprumuturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.