"Pentru români, închisorile finlandeze sunt mai atractive decât libertatea de acasă"

Doi romi, cetăţeni romani, au fost arestaţi, in Helsinki, după ce au bătut şi talhărit editorul publicaţiei electronice Uusi Suomi. Incidentul a avut loc pe data de 14 aprilie, in spatele muzeului de Artă modernă Kiasma, din centrul capitalei finlandeze, relatează editorul chiar pe site-ul publicaţiei sale.

Cei doi romani, cu varsta de 16 şi 20 de ani, l-au bătut pe jurnalistul Niklas Herlin, in varstă de 46 de ani. I-au furat portofelul, telefonul şi pachetul de ţigări. Imediat după incident, editorul a anunţat poliţia şi a dat semnalmentele agresorilor, pe baza cărora au fost arestaţi la scurt timp, intr-o gară.

„Am fost xenofob inainte de a fi jefuit. Acum sunt şi mai mult. Este dezgustător ceea ce se intamplă. Aceşti tineri criminali spun că au venit in Finlanda să cerşească. intr-o scurtă perioadă de timp au jefuit oameni in varstă, iar mie mi-au provocat vătămări, poate chiar pentru tot restul vieţii”, a mai precizat editorul care acum are piciorul in ghips. „Este intolerabil că Finlanda primeşte aceşti refugiaţi, care au venit aici doar pentru droguri, ori alte activităţi criminale”, a continuat acesta.

„Poate că in opinia lor, condiţiile din inchisorile finlandeze sunt mai atractive decat libertatea de acasă”.

http://www.evz.ro/detalii/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.