Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Republicii Finlanda, Eero HEINÄLUOMA

0
1497


Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o intrevedere cu Preşedintele Parlamentului Republicii Finlanda, Eero HEINäLUOMA, in cadrul vizitei la Strasbourg, unde, in perioada 20-21 septembrie curent, participă la Conferinţa Preşedinţilor de Parlamente din cadrul APCE.

in cadrul intrevederii au fost discutate subiectele incluse pe agenda oficială a Conferinței Europene a Președinților de Parlamente in cadrul APCE, precum și relațiile bilaterale dintre țările noastre, cu accente și pe consolidarea cooperării pe dimensiunea relațiilor interparlamentare.

Preşedintele Parlamentului Republicii Finlanda, Eero HEINäLUOMA a remarcat progresele Republicii Moldova pe calea implementării reformelor și angajarea fermă pe intinerarul integrării europene. Speakerul Finlandei a menționat că țara sa va sprijini și pe viitor Moldova in aceste eforturi și, pledand pentru consolidarea relațiilor bilaterale și interparlamentare dintre țările noastre, a rugat sprijinul Republicii Moldova pentru Finlanda in calitate de membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU pentru perioada 2013-2014.

Președintele Parlamentului Marian Lupu a opinat in favoarea solicitării omologului său finlandez și a pledat in favoarea asigurării continuităţii şi fructificării dialogului dintre Republica Moldova și Finlanda, ceea ce reprezintă una din direcţiile prioritare de acţiune in politica noastră externă. Președintele Parlamentului a menționat că Moldova este recunoscătoare pentru ampla susţinere din partea Finlandei a eforturilor de reformare a societăţii şi economiei țării noastre, precum şi a procesului de apropiere de UE.

Pe dimensiunea relațiilor interparlamentare, Marian Lupu a optat pentru intensificarea contactelor directe la nivelul comisiilor parlamentare de profil, ceea ce ar permite un cadru de consultanţă mai amplu, precum şi eventuale transferuri de experienţă la subiecte de interes comun. De asemenea, șeful Legislativului a menționat și oportunitatea organizării vizitelor reciproce la ambele Parlamente, la nivelul conducerii, și a specificat că, tradițional, in cadrul Parlamentului Republicii Moldova activează Grupul de prietenie cu Finlanda.

mai mult :

Marian Lupu, a avut astăzi o intrevedere cu Preşedintele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.