Ministrul finlandez de Externe, care este şi preşedintele în exerciţiu al OSCE, nu va participa la Summit-ul NATO

0
1521

Ministrul finlandez de Externe Ilkka Kanerva nu va participa la Summit-ul NATO de la Bucureşti, el primind un concediu medical, in plin scandal provocat de publicarea in presă a unor SMS-uri pe care le-a trimis unei dansatoare exotice, relatează agenţia finlandeză de presă STT.

Ministerul de Externe a anunţat intr-un comunicat transmis marţi că şeful diplomaţiei se află in concediu medical şi că nu va participa la Summit-ul de la Bucureşti, din 2-4 aprilie. El nu va acorda interviuri, iar liderii partidului Coaliţia Naţională şi grupul său parlamentar vor discuta „problema ministrului de Externe” in cursul unor intalniri de marţi dimineaţă.

Kanerva este preşedintele in exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare in Europa (OSCE) şi a numit un trimis special pentru soluţionarea conflictului transnistrean. in ianuarie 2008 Kanerva a vizitat Chişinăul şi Tiraspolul, iar reprezentanţii Tiraspolului au salutat preluarea preşedinţiei OSCE de către Finlanda şi mai ales iniţiativa numirii unui finlandez ca trimis special la negocieri, exprimandu-şi increderea că in acest fel se va ajunge la un echilibru, in condiţiile in care Misiunea OSCE in Republica Moldova a fost condusă in mod constant de un reprezentant american…. Realitatea

Ministrul finlandez de Externe a trimis 200 de sms-uri unei stripteuze (Marţi 11 martie 2008)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.