Finlanda alocă 1 miliard euro pentru proiecte cheie; o treime, în bio-economie

0
1427

Prim-ministrul finlandez Juha Sipilä a semnat un acord pentru alocarea de fonduri unor proiecte grandioase, dar și pentru a reforma serviciile sociale și de sănătate, scrie publicaţia Helsinki Times din Finlanda. O decizie cu privire la numărul și la finanțarea sectoarelor sociale și de îngrijire a sănătății va fi luată în lunile următoare.
Alexander Stubb (NCP), ministrul Finanțelor, a declarat că reforma fi finalizată înainte de următoarele alegeri.
alex_stubb
Guvernul a anunţat că va investi în total un miliard de euro în proiectele sale majore, iar cele mai mari investiţii – de 300 de milioane de euro – vor fi alocate bio-economiei și educației.
Investițiile se vor face între 2016-2018 și vor fi finanțate din veniturile obținute din activele de proprietate ale Guvernului.

Guvernul şi-a anunțat intenția de a investi într-o serie de proiecte-cheie încă din primăvară trecută, după anunțarea deciziei sale de a tăia costurile publice cu miliarde de euro.
Aproximativ o treime din fonduri vor merge către bio-economie și promovarea „soluțiilor curate”. Proiectul va fi condus de Olli Rehn, ministrul Afacerilor economice, și e Kimmo Tiilikainen, ministrul Agriculturii și Mediului. Guvernul va încerca, de exemplu, să promoveze bioeconomia prin lansarea unui număr de proiecte pilot.
http://www.focus-energetic.ro/finlanda-aloca-1-miliard-euro-pentru-proiecte-cheie-o-treime-in-bio-economie-28834.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.