Atenţionare de călătorie. Grevă de avertisment a personalului din transporturi din Finlanda

0
1581

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii Finlanda că, potrivit unui comunicat de presă emis de principalele trei uniuni sindicale finlandeze, în ziua de vineri, 18 septembrie 2015, va fi declanşată o grevă de avertisment a personalului din transporturi (aerian, naval, rutier), în intervalul orar 11:00 – 13:00.
Pe parcursul zilei vor fi organizate ample manifestaţii de protest în capitala Helsinki.

Scenic summer panorama of the Market Square (Kauppatori) at the Old Town pier in Helsinki, Finland
Scenic summer panorama of the Market Square (Kauppatori) at the Old Town pier in Helsinki, Finland

În intervalul menționat, traficul aerian, intern şi internaţional, în toate aeroporturile din Finlanda, va fi grav perturbat, majoritatea curselor aeriene vor fi anulate, iar activitatea de încărcare/descărcare a bagajelor va fi stopată.
Transportul rutier şi feroviar public de călători (metroul din Helsinki, trenuri regionale, autobuze şi tramvaie locale) va fi perturbat pe parcursul întregii zile, în intervalul orar 06:00 – 18:00, iar majoritatea curselor rutiere şi feroviare vor fi anulate.

Se recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet ale Aeroportului Internaţional Helsinki (http://www.finavia.fi/en/helsinki-airport/), precum şi Autoritatea Feroviară din Finlanda (https://www.vr.fi/cs/vr/en/frontpage) şi a Societăţii de Transport Rutier Locală (https://www.hsl.fi/en).
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.